Májas hurka

A hurkák talán a legnagyobb változatosságot mutató termékek a hentesárukon belül. A hurkák két klasszikus, nem állati alapanyag összetevőben, az országban régiónként, két külön csoportba sorolhatók. Nevezetesen a zsúrkenyeres és rizses hurkára. Szűkebb hazánkban Szigetközben elterjedt a rizses-zsúrkenyeres változat, amelyet mi is gyártunk a Darnó-Húsnál. Így mind a két tábor rajongóit meg tudjuk szólítani a termékünkkel. Az otthoni étkezésre elkészített  májas hurkában minden alapanyag a fűszereken kívül, háromszor hőkezelt. A „disznóságok” és a rizs (a zsúrkenyérnél pedig sütött) előfőzött állapotban kerülnek  sertés vékonybélbe, majd a töltés után  főzésére. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után 2 fő tele hassal, jóllakottan állhat fel a konyhaasztal mellől.

A harmadik hőkezelést pedig az otthoni ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a májas hurka végleges ízét és formáját.

Fogyasztható: 7 nap

Allergén Nyilatkozat

Allergén összetevők

a 1169/2011/EU rendelet II. melléklete szerint
I“: tartalmaz, “N“: nem tartalmaz

 

Összetevő megnevezése Tartalmaz / nem tartalmaz
1. Glutén I
2. Rákfélék N
3. Tojás N
4. Hal N
5. Földimogyoró N
6. Szójabab N
7. Tej N
8. Diófélék N
9. Zeller N
10. Mustár N
11. Szezámmag N
12. Kén-dioxid és az SO 2 -ben kifejezett szulfitok N
13. Csillagfürt N
14. Puhatestűek N

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Májas hurka” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.