Húsipari termékgyártó szintvizsga a Darnó-Húsnál

„Húsipari termékgyártó szintvizsga a Darnó-Húsnál

2019. április 17-én tették le a szintvizsgát a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 8 fő, 9. évfolyamos húsipari termékgyártó tanulói a FUNKCIÓ KFT. darnózseli húsüzemének kizárólag gyakorlati képzési célt szolgáló tanműhelyében.

A vizsga 4 feladatból állt. A számításos és írásbeli részek mellett két gyakorlati, illetve szóbeli feladat teljesítésével mutatták meg a diákok, hogy mennyire sajátították el az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciákat.

A gyakorlati, szóbeli feladat a bőrös, csülök és láb nélküli sertés lapocka csontozása volt, valamint a kapcsolódó munkavédelmi, balesetvédelmi és higiéniai előírások ismerete és azok gyakorlati alkalmazása.

Az üzem példaszerűen felkészítette a diákokat, kiválóan előkészítette a gyakorlat helyszínét. A szakemberekből álló szintvizsgabizottság véleménye tükrözte a tanulók szakmai felkészítését, vagyis a meglepően jó teljesítményeket. A tanulók munkához való hozzáállása jó volt, fegyelmezetten teljesítették feladataikat. További szakmai fejlődésük kellően megalapozott.

A vizsga helyszínéül szolgáló darnózseli húsüzem cégalapítója (aki maga is hentesmester) Dr. Kovács Péter köszöntötte a tanulókat, a vizsgabizottságot, a képző iskola és a kamara munkatársait. Mind a vizsgabizottság, mind pedig a vizsgázók elégedettek voltak a helyszínnel, hiszen maximálisan biztosított volt a megmérettetéshez a nyugodt körülmény és a magas színvonalú felszereltség.

A tanulók oktatásában kifejtett munkájáért és a vizsgakörülményekért ezúton is köszönet illeti a vállalkozás vezetését, példamutatásukért a dolgozókat és az oktatást végző mesterembert.

A szakmai motiváció most sem maradt el. Levetítésre került a TV2 Mokka című műsorának, a jó húsvéti sonka titkát ismertető kisfilmje, melyet az üzemben forgattak.”

Kiss Ildikó
Képzési referens
Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

2019-05-15T09:53:58+00:00

Írj hozzászólást