Környezetvédelem 2019-01-07T08:48:54+01:00

Környezetvédelem

Elkötelezettek vagyunk a szűkebb és tágabb humán, valamint természeti környezetünk megóvása, fejlődése, támogatása érdekében is. Előtérbe helyezzük gyártásunk folyamán a mai kor környezetmegóvó vívmányainak alkalmazását.

Ilyenek például:

  • Modern kondenzációs kazánokat használunk, amely rendszert támogatja egy 12 napkollektor-panelből és kiváló hatásfokú hőcserélőből álló előfűtő rendszer.
  • Hűtőautók: EURO 3 (07) környezetvédelmi besorolású szállító járműveinket EURO 5+ kategóriába tartozó új járművekre cseréltük.
  • Az Irodaház korszerűsítése során, környezetkímélő kondenzációs kazánnal oldjuk meg a fűtést. Az épület tervezésénél elsődleges szempont volt az energiahatékonyság, mellyel csökkentjük a fűtésre és hűtésre fordítandó energiát, s ezen keresztül a környezetterhelést.

Napi tevékenységeink során is tudatosan törekszünk környezetünk megóvására. Jellemzően az elektronikus kommunikációt részesítjük előnyben a munkánk minden területén, mint pl. az információáramlás, valamint a vevői és beszállítói kapcsolattartás. Az üzemi higiénia biztosítására a környezetkímélő és korszerű habosító rendszerek élveznek elsőbbséget.

A cégünknél keletkezett csomagolási hulladékokat szelektíven gyűjtjük és préselve szállítjuk, így csökkentve a papír- és műanyag hulladékok, valamint a kipufogó gázok környezet szennyezését. A környezeti terhelést a legmodernebb technikai megoldásokkal is igyekszünk a minimumra szorítani, így magasabb hatásfok mellett, kevesebb fosszilis energiahordozó felhasználásával, kevesebb károsanyag-kibocsátással tudunk hatékonyan működni.

Minden veszélyes hulladékot zárt hulladéktárolóban, az ilyen célra szakosodott cégekkel szállíttatunk el.

Különlegesség, hogy tulajdonosaink erdei évente közel 500 tonna CO 2-ot kötnek meg, így az üzem környezeti terhelésében jelentős ellensúlyt képeznek.

Úgy gondolom, ha minden vállalkozás legalább ilyen mértékű CO 2-t tudna megköttetni a környezetterheléshez képest, akkor sokkal tisztább és egészségesebb környezetben tudhatnánk mindennapjainkat és nem utolsósorban az unokáinknak szánt jövőt!”
(Dr. Kovács Péter)