Miért egészséges a sertéshús?

A húsok – így a sertéshús is – elsődleges fehérjeforrást jelentenek az ember számára. Az összes esszenciális aminosavat – amelyek előállítására a szervezet nem képes – tartalmazza a sertéshús.
Ezek olyan testépítő vegyületek, amelyek a vázizomzat, a szívizom, a belső szervek, illetve a csontok építőkövei.

A sertéshús ezen kívül hasznos vitaminforrás, amely nagy mennyiséget tartalmaz a B-vitamin-csoport tagjaiból – B1-, B2-vitamin, niacin, B6- és B12-vitamin.
Különösen kiemelkedő a sertéshús B1-vitamin-tartalma, amely más állatok húsához viszonyítva ötszörös mennyiségű.

#darnóhús #hús #hentesáru #darnózseli#drkovácspéter #kovácspéter #kolbász #szigetköz#gyártás #termelés #feldolgozás #üzem #egészség#minőség #étel #étek #finomság #ínyencség

2019-05-07T12:00:12+00:00

Írj hozzászólást