Pár hónap és újra Húsvét

Mi a tökéletes Húsvéti sonka titka?

  • Megtudhatjátok a Mokka helyszíni riportjából, melyért a stáb egészen Szigetközig utazott, hogy nálunk, Darnózselin forgathasson!
  • Nézzétek meg milyen Darnó-Hús finomságokkal készülhettek a húsvéti hétvégére, s emellett néhány elkészítési tippet is kaphattok.
  • Mintaboltjainkban pedig teljes árukészlettel és szeretettel várjuk vevőinket, hogy még a hétvége előtt feltankolhassák készleteiket minőségi hazai húsokból, füstölt árukból és a legjobb Darnói sonkákból!

A sonka főzésének 3 törvénye Darnó-Hús módra!

  1. A nyers füstölt Darnói sonkát langyos vízben főzés előtt áztassuk néhány órát, sótartalom csökkentés céljából.
  2. A vizet öntsük le, majd friss forrásban levő vízben annyi órát főzzük, ahány kiló a sonkánk.
    Figyelem, ne lobogjon a víz, hanem csak gyöngyözzön! Akkor jó a hús, ha a húsvilla már minden akadály nélkül, könnyen siklik benne.
  3. Fontos, hogy a főzővízben hagyjuk kihűlni, majd (alufóliába csomagolva) hűtőszekrényben hűtsük ki szeletelés előtt.

Bónuszként a sonka levét felhasználhatjuk tojás főzéséhez, de tökéletes alapja lehet egy jóféle bablevesnek, krumplilevesnek, vagy bármilyen más tartalmas ragulevesnek. Ha nem szeretnénk rögvest felhasználni, akkor nyugodtan le is fagyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

És aki lemaradt volna, nézze meg a TV2 nálunk forgatott riportját a tökéletes sonkáról!

https://www.facebook.com/DarnoHus95/videos/1588013857961851/

2019-11-28T10:28:00+00:00