Szemétszedésben segédkeztünk

A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ehhez az értékmegóvó mozgalomhoz csatlakozik minden évben a Darnó-Hús csapata is. A Darnó-Hús alapítóinak hitvallása „Egészséges, tiszta és organikus…”, amely tudatosság nem csak az élelmiszer előállításra értendő. Nem meglepő tehát, hogy részt vettünk az önkéntes szemétszedésben a falu környékén és határában. A lelkes segítők között szinte minden korosztály képviseltette magát.

Persze nem maradt el a szorgos kezek jutalma sem. Az elégetett energiát, délben stílszerűen „Darnós” virslivel pótoltuk vissza a résztvevők. A nap végén az összepakolt szemeteszsákokat a Darnó-Hús egyik teherautója gyűjtötte össze, amelyet Dr. Kovács Péter tulajdonos vezetett. A nap összegzéseként jó érzéssel tekintett vissza minden résztvevő a megmozdulásra, mert a földnek ezen pici szegletében szebb és élhetőbb lett a környezet. Ezúton is köszönjük az önkormányzatnak, hogy megszervezte a szemétszedést, a szemétszedőknek pedig a kitartó munkát!

Mindenkit tettekre buzdítunk a mindennapokban, de legalább minden év ezen időszakában, hogy kicsit figyeljen oda jobban, kicsit tudatosabban éljen a világban!

2019-11-28T10:33:15+00:00