A szigetközi kolbász variációk termékcsalád „alfája és omegája”.
Ebből az alaptermékből fejlődött ki az összes többi kolbászfélénk. Leginkább megtalálható benne a múlt századi, helybéli böllérek kezenyoma, íz- és ízlésvilága.
Nézzük ebből először is a méretet, amelyet 40-es szám határoz meg: a hossza legalább 40 cm kell legyen, vastagsága pedig az egyszerű és csekély kockázatú érlelés miatt 40 mm alatti.
Ez a praktikus méret szükségeltetett a szigetközi földműves parasztembernek ahhoz, hogy egy szál „kóbász”ból egy evésre kinyert energia elég volt a kemény fizikai munka végzéséhez.
Aztán az ízét úgy formálták, hogy egy fűszer sem „lógjon” ki a sorból és a lehető legtöbb ember ízlésébe férjen bele. A végső 3-as a szín-íllat-ízharmónia pedig csak a legalább 1 hetes füst és az azt követő érlelés után áll össze olyan szigetköziesre.
Kiszerelés: 240 g
Fogyaszthatósági idő: 120 nap
Vélemények
Még nincsenek értékelések.