Véres hurka

A másik nagy csoportosíthatósága a hurkaféléknek a májas vagy véres termék.

Nagyon hasonlít alapjaiban a májas hurka elkészítéséhez, azért néhány összetevő különbségét meg kell említeni. Abálé (főzővíz) helyett nyers sertésvért öntünk az előre elkészített hurka masszába. A vér speciális ízhatása miatt természetesen  másképp kell a fűszerek mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát is adagolni. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után, 2 fő a jóllakottság érzésével állhat fel a konyhaasztal mellől.

A hőkezelésre, főzésre különösen nagy figyelmet kell szentelnünk, a hozzáadott  nyers vér miatt. A második teljes hőkezelést otthon ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a véres hurka végleges ízét és formáját.

Fogyaszthatósági idő: 7 nap

Allergén Nyilatkozat

Allergén összetevők

a 1169/2011/EU rendelet II. melléklete szerint
I„: tartalmaz, „N„: nem tartalmaz

 

Összetevő megnevezése Tartalmaz / nem tartalmaz
1. Glutén I
2. Rákfélék N
3. Tojás N
4. Hal N
5. Földimogyoró N
6. Szójabab N
7. Tej N
8. Diófélék N
9. Zeller N
10. Mustár N
11. Szezámmag N
12. Kén-dioxid és az SO 2 -ben kifejezett szulfitok N
13. Csillagfürt N
14. Puhatestűek N

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Véres hurka” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük