-
Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar alap fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül különleges, füstölhető vászonszövetbe töltve. Préselés után bükkfa füsttel tartósítjuk, és adjuk meg a végső zamatát, ízét. Szigetköziesen csemege paprikával adjuk meg a gusztusos nyálcsordító színét! Igény szerint darabolva, vákuumfóliában kínáljuk! Fogyaszthatósági idő: 7 nap Vákuumtasakban: 14 nap
-
A hurkák talán a legnagyobb változatosságot mutató termékek a hentesárukon belül. A hurkák két klasszikus, nem állati alapanyag összetevőben, az országban régiónként, két külön csoportba sorolhatók. Nevezetesen a zsúrkenyeres és rizses hurkára. Szűkebb hazánkban Szigetközben elterjedt a rizses-zsúrkenyeres változat, amelyet mi is gyártunk a Darnó-Húsnál. Így mind a két tábor rajongóit meg tudjuk szólítani a termékünkkel. Az otthoni étkezésre elkészített májas hurkában minden alapanyag a fűszereken kívül, háromszor hőkezelt. A „disznóságok” és a rizs (a zsúrkenyérnél pedig sütött) előfőzött állapotban kerülnek sertés vékonybélbe, majd a töltés után főzésére. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után 2 fő tele hassal, jóllakottan állhat fel a konyhaasztal mellől. A harmadik hőkezelést pedig az otthoni ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a májas hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
-
Semmi különleges, csak egyszerűen kiváló! Sertés apróhús, só, bors, fokhagyma, köménypor csemege-és csípős paprika: csak az arányokban van a rejtély! Fogyaszthatósági idő: 5 nap
-
Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül. Szigetköziesen egy kis csemege paprikával adjuk meg a végső színét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
-
A másik nagy csoportosíthatósága a hurkaféléknek a májas vagy véres termék. Nagyon hasonlít alapjaiban a májas hurka elkészítéséhez, azért néhány összetevő különbségét meg kell említeni. Abálé (főzővíz) helyett nyers sertésvért öntünk az előre elkészített hurka masszába. A vér speciális ízhatása miatt természetesen másképp kell a fűszerek mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát is adagolni. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után, 2 fő a jóllakottság érzésével állhat fel a konyhaasztal mellől. A hőkezelésre, főzésre különösen nagy figyelmet kell szentelnünk, a hozzáadott nyers vér miatt. A második teljes hőkezelést otthon ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a véres hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap