
-
Kizárólag ín-, és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezen kívül ipari szalonnát. Ezért, az állaga egyenletes, homogén, és a hagyományos alapfűszerezés adja az „egyszerűen csak finom” ízét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
-
Egy picit hosszabb mint az átlagos turista felvágott. Egy picit hasonlít külsőleg az egyik magyar Hungarikumhoz, a világhíres téli szalámihoz. Egy picit ízében is hasonlít egy nem kifejezetten fűszernövénynek, a bórókának köszönhetően az imént említett hentes remekhez. A főzés után még adunk a végleges aroma miatt és a tartósság megnövelése érdekében egy füstölést. Súly: lédig kb. 900 g Fogyaszthatósági idő: 35 nap
-
Csak sertéshúst tartalmaz, amely az igazi virslis állagának (pattanós) kialakulását segíti elő, azután igazi bükkfa füsttel (és nem füstaromával) alakítjuk ki a rá jellemző színt, és a kissé füstös ízt. Különböző kiszerelésekben, vákuum- és védőgázas csomagolásban is kínáljuk a hosszabb eltarthatóság érdekében. Fogyaszthatósági idő: 8 nap Védőgázas- vagy vákuum csomagolásban: 21 nap
-
E turista felvágottból készített szendvics elkésztése egy összetevővel kevesebb hozzávalót kíván a háziasszonyoktól. Ugyanis a sajt szeletet mi kockázott sajt formájában beleépítettük a húsos mozaikba. Legfeljebb a zöldpaprikát nem szabad kihagyni a tízóraiból. Ezt a termékünket kétféle méretben gyártjuk van egy kisebb fél kilós kiszerelés ezt „fogd és vidd haza egyben” daraboknak is nevezzük. Aztán van a boltban „szeletelgetős” változata is amely tömege ennek majd a duplája. A főzés után még adunk a végleges aroma miatt és a tartósság megnövelése érdekében egy füstölést. Majd két út áll a mi sajtos turistánk előtt, hogy a fogyasztókhoz kerüljön. Egy része kap még egy műanyag köntöst vákuum csomagolás formájában, a másik rész pedig szabadlevegőn várakozik míg a fogyasztók táskájában landol. Súly: kb. 1000 g/pár Fogyaszthatósági idő: 35 nap
-
Itt a gépsonka szót kiemelhetjük és bátran használhatjuk, mert az minőséget jelent. 30%-nál kevesebb hozzáadott vizet tartalmaz, amely a mai “sonkák” között ritkaságnak számít, a sokszor 100-200% vizet tartalmazó sonkák mellett. Fűszerezés csak nagyon enyhén és kevés fajtával, hogy érződjön a sonka természetes íze. Persze így nem lehet 700 Ft-os bolti áron megvenni, mert válogatott kizárólag ín- és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezért az állaga és színe egyenletes. Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 50 nap
-
Kb. 40 cm hosszú párokban készül hízósertésből, kissé világosabb és szaftosabb, mint a csemege házi kolbászunk. Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) és semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
A Császárrolád egy darnói mesterkreáció. Tipikus „szétszedjük és összerakjuk” termék. Hogy miért? Először is, mert a keverőmesterünk találta ki mégpedig nagyon jó „konyhafőnöki” érzékkel és alapanyag felhasználással. A pácolt kolozsvári szalonna darabokat néhány fűszerrel összekeveri és sonkaformába rakva összefőzi, majd a kész kockaformájú szalonnát meg is füstöli, amely megadja azt az ínycsiklandozó érzést az embernek, ami csak a hideg téli estéken, a falusi házi füstölők környékén átélhető. Fogyaszthatósági idő: 21 nap Töltősúly: kb. 2 kg/db
-
Sötét kissé száraz állagát annak köszönheti, hogy vágó- és koca sertéshúsból készül (kb. 25 cm hosszú párokban), amely mint tudjuk, a híres Pick szalámi alapanyaga is. Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) és semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és magas májtartalmú, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Különlegességét még tetőzi, hogy marha vékonybélben töltve, bükkfa füsttel nemcsak tartósabbá tesszük, hanem a végső zamatát, ízét is kialakítjuk. Ha akarjuk, kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is, és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fontos, hogy a karikákról a marhabelet ne felejtsük el lehúzni! Súly: 300 g/db Fogyaszthatósági idő (vákuumtasak): 28 nap
-
Kb. 40 cm hosszú párokban készül hízósertésből, kissé világosabb és szaftosabb, mint a csemege házi kolbászunk. Egyedi ízét a hagyományos magyar alap fűszereken túl, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) sok teszt kóstoltatás során meghatározott mennyiségű chili paprika kiegészítésnek köszönheti. Semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nem lelhető fel benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
A termék gyártása a „szokásos” májas elkészítésétől jelentős mértékben különbözik, mégpedig azzal, hogy itt két hőkezelési módot alkalmazunk a technológiai folyamat során, a sütést és a főzést. Ugyanis a kacsamáj egy részét – amely darabokra vágva a betétbe kerül – elősütjük (némi ízesítéssel). Sertésmáj helyett a”krémes” fázis is kacsamájból van! Így a dupla kacsamáj adagnak köszönhetően érjük el a legendás Darnói májasok hagyományosan magas májtartalmát. Ahogy régen itt faluhelyen a nagymamáink a kacsazsíros kenyérhez való zsírba belemetélték a sült májdarabkákat, úgy készítjük el mi is ezt az igazi ínyencséget, amely kenyérre, zsemlére kenve, gyermeknek, felnőttnek igazi különleges csemege. Töltősúly: 125 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
-
Nemcsak a lóhús miatt tér el a sertés kolbászoktól, hanem a receptúra eredete miatt is. Az ugyanis Erdélyből való. Az egyik barátunk bízta ránk a féltve őrzött családi receptjét. Ugyanis az édeskés lóhús íz miatt egészen másképp kell hozzányúlni a fűszerek adagolására, arányaira, de még az időbeli sorrendjére is! A végtermék pedig egészen sötét, bordós-barna 20 cm hosszú kolbászpárokból áll. Fogyaszthatósági idő: 60 nap