• Sötét kissé száraz állagát annak köszönheti, hogy vágó- és koca sertéshúsból készül (kb. 25 cm hosszú párokban), amely mint tudjuk, a híres Pick szalámi alapanyaga is. Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) és semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Snack kolbász (mini/hosszú)

    Értékelés: 5.00 / 5
    Ezek a termékek a kolbászcsaládunk Brüsszeli csipkéi. Méretüknél fogva (8mm x 3cm ill. 8mm x 13cm-esek) sokkal finomabb megmunkálást igényelnek, mint a termetesebb rokonaik. A szemcseméret is apróbb és az alapanyagot külön válogatjuk a számukra. Csak a fűszerezés és a füstölés a régi… A hosszabb fajta még külön díszcsomagolást és így egy új fantázianevet is kivívott magának amikor „Szivarszaláminak” hívatja magát. Az elegáns megjelenés és az új köntös méltán predesztinálja erre. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Kizárólag ín-, és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezen kívül ipari szalonnát. Ezért, az állaga egyenletes, homogén, és a hagyományos alapfűszerezés adja az „egyszerűen csak finom” ízét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • Csak sertéshúst tartalmaz, amely az igazi virslis állagának (pattanós) kialakulását segíti elő, azután igazi bükkfa füsttel (és nem füstaromával) alakítjuk ki a rá jellemző színt, és a kissé füstös ízt. Különböző kiszerelésekben, vákuum- és védőgázas csomagolásban is kínáljuk a hosszabb eltarthatóság érdekében. Fogyaszthatósági idő: 8 nap Védőgázas- vagy vákuum csomagolásban: 21 nap
    Részletek
  • Itt a gépsonka szót kiemelhetjük és bátran használhatjuk, mert az minőséget jelent. 30%-nál kevesebb hozzáadott vizet tartalmaz, amely a mai “sonkák” között ritkaságnak számít, a sokszor 100-200% vizet tartalmazó sonkák mellett. Fűszerezés csak nagyon enyhén és kevés fajtával, hogy érződjön a sonka természetes íze. Persze így nem lehet 700 Ft-os bolti áron megvenni, mert válogatott kizárólag ín- és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezért az állaga és színe egyenletes. Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 50 nap
    Részletek
  • A Császárrolád egy darnói mesterkreáció. Tipikus „szétszedjük és összerakjuk” termék. Hogy miért? Először is, mert a keverőmesterünk találta ki mégpedig nagyon jó „konyhafőnöki” érzékkel és alapanyag felhasználással. A pácolt kolozsvári szalonna darabokat néhány fűszerrel összekeveri és sonkaformába rakva összefőzi, majd a kész kockaformájú szalonnát meg is füstöli, amely megadja azt az ínycsiklandozó érzést az embernek, ami csak a hideg téli estéken, a falusi házi füstölők környékén átélhető. Fogyaszthatósági idő: 21 nap Töltősúly: kb. 2 kg/db
    Részletek
  • Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és magas májtartalmú, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Különlegességét még tetőzi, hogy marha vékonybélben töltve, bükkfa füsttel nemcsak tartósabbá tesszük, hanem a végső zamatát, ízét is kialakítjuk. Ha akarjuk, kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is, és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fontos, hogy a karikákról a marhabelet ne felejtsük el lehúzni! Súly: 300 g/db Fogyaszthatósági idő (vákuumtasak): 28 nap
    Részletek
  • A termék gyártása a „szokásos” májas elkészítésétől jelentős mértékben különbözik, mégpedig azzal, hogy itt két hőkezelési módot alkalmazunk a technológiai folyamat során, a sütést és a főzést. Ugyanis a kacsamáj egy részét – amely darabokra vágva a betétbe kerül – elősütjük (némi ízesítéssel). Sertésmáj helyett a”krémes” fázis is kacsamájból van! Így a dupla kacsamáj adagnak köszönhetően érjük el a legendás Darnói májasok hagyományosan magas májtartalmát. Ahogy régen itt faluhelyen a nagymamáink a kacsazsíros kenyérhez való zsírba belemetélték a sült májdarabkákat, úgy készítjük el mi is ezt az igazi ínyencséget, amely kenyérre, zsemlére kenve, gyermeknek, felnőttnek igazi különleges csemege. Töltősúly: 125 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
    Részletek
  • Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és 31% sertésmájat tartalmaz, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Ha akarjuk kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fogyasztói kiszerelése alkalmassá teszi, hogy egy étkezésre elfogyasszuk. Töltősúly: 150 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
    Részletek
  • Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar alap fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül különleges, füstölhető vászonszövetbe töltve. Préselés után bükkfa füsttel tartósítjuk, és adjuk meg a végső zamatát, ízét. Szigetköziesen csemege paprikával adjuk meg a gusztusos nyálcsordító színét! Igény szerint darabolva, vákuumfóliában kínáljuk! Fogyaszthatósági idő: 7 nap Vákuumtasakban: 14 nap
    Részletek
  • Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül. Szigetköziesen egy kis csemege paprikával adjuk meg a végső színét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • A hurkák talán a legnagyobb változatosságot mutató termékek a hentesárukon belül. A hurkák két klasszikus, nem állati alapanyag összetevőben, az országban régiónként, két külön csoportba sorolhatók. Nevezetesen a zsúrkenyeres és rizses hurkára. Szűkebb hazánkban Szigetközben elterjedt a rizses-zsúrkenyeres változat, amelyet mi is gyártunk a Darnó-Húsnál. Így mind a két tábor rajongóit meg tudjuk szólítani a termékünkkel. Az otthoni étkezésre elkészített  májas hurkában minden alapanyag a fűszereken kívül, háromszor hőkezelt. A „disznóságok” és a rizs (a zsúrkenyérnél pedig sütött) előfőzött állapotban kerülnek  sertés vékonybélbe, majd a töltés után  főzésére. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után 2 fő tele hassal, jóllakottan állhat fel a konyhaasztal mellől. A harmadik hőkezelést pedig az otthoni ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a májas hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
    Részletek