• A Császárrolád egy darnói mesterkreáció. Tipikus „szétszedjük és összerakjuk” termék. Hogy miért? Először is, mert a keverőmesterünk találta ki mégpedig nagyon jó „konyhafőnöki” érzékkel és alapanyag felhasználással. A pácolt kolozsvári szalonna darabokat néhány fűszerrel összekeveri és sonkaformába rakva összefőzi, majd a kész kockaformájú szalonnát meg is füstöli, amely megadja azt az ínycsiklandozó érzést az embernek, ami csak a hideg téli estéken, a falusi házi füstölők környékén átélhető. Fogyaszthatósági idő: 21 nap Töltősúly: kb. 2 kg/db
    Részletek
  • Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar alap fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül különleges, füstölhető vászonszövetbe töltve. Préselés után bükkfa füsttel tartósítjuk, és adjuk meg a végső zamatát, ízét. Szigetköziesen csemege paprikával adjuk meg a gusztusos nyálcsordító színét! Igény szerint darabolva, vákuumfóliában kínáljuk! Fogyaszthatósági idő: 7 nap Vákuumtasakban: 14 nap
    Részletek
  • Csak sertéshúst tartalmaz, amely az igazi virslis állagának (pattanós) kialakulását segíti elő, azután igazi bükkfa füsttel (és nem füstaromával) alakítjuk ki a rá jellemző színt, és a kissé füstös ízt. Különböző kiszerelésekben, vákuum- és védőgázas csomagolásban is kínáljuk a hosszabb eltarthatóság érdekében. Fogyaszthatósági idő: 8 nap Védőgázas- vagy vákuum csomagolásban: 21 nap
    Részletek
  • Sikeres újdonság a termékpalettánkon. A „kövesztett” azaz csak „roszogós” állagúra előfőzött tokaszalonnát belekockázzuk egy markánsan fűszeres, paprikás húsos pépbe. Ebbe a sötét  háttérbe ágyazódnak, szinte világítanak a fehér szalonna kockák és teszik esztétikailag is tetszetőssé, különlegessé a terméket. A formáját karika alakra töltve nyeri el. Hőkezelés után természetesen itt sem maradhat el a kolbászainkra jellemző természetes bükkfa füsttel való illat és íz aroma kialakítása.   Súly: kb. 600-700 g/db Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • Mérete és pontos porciózhatósága miatt (45mmx 45cm) emészthető bélbe töltött helyi jellegű kolbászmassza. A zászlóshajóink képzeletbeli árbóca is lehetne. Elvárja a gondos és hosszas odafigyelést az érlelőmestertől, de ezt busásan meghálálja a remek végtermékkel. Ajándék gyanánt pedig díszdobozban csomagolva örvendeztetheti meg a szerencsés ünnepeltet! Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Nemcsak a lóhús miatt tér el a sertés kolbászoktól, hanem a receptúra eredete miatt is. Az ugyanis Erdélyből való. Az egyik barátunk bízta ránk a féltve őrzött családi receptjét. Ugyanis az édeskés lóhús íz miatt egészen másképp kell hozzányúlni a fűszerek adagolására, arányaira, de még az időbeli sorrendjére is! A végtermék pedig egészen sötét, bordós-barna 20 cm hosszú kolbászpárokból áll. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • A hurkák talán a legnagyobb változatosságot mutató termékek a hentesárukon belül. A hurkák két klasszikus, nem állati alapanyag összetevőben, az országban régiónként, két külön csoportba sorolhatók. Nevezetesen a zsúrkenyeres és rizses hurkára. Szűkebb hazánkban Szigetközben elterjedt a rizses-zsúrkenyeres változat, amelyet mi is gyártunk a Darnó-Húsnál. Így mind a két tábor rajongóit meg tudjuk szólítani a termékünkkel. Az otthoni étkezésre elkészített  májas hurkában minden alapanyag a fűszereken kívül, háromszor hőkezelt. A „disznóságok” és a rizs (a zsúrkenyérnél pedig sütött) előfőzött állapotban kerülnek  sertés vékonybélbe, majd a töltés után  főzésére. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után 2 fő tele hassal, jóllakottan állhat fel a konyhaasztal mellől. A harmadik hőkezelést pedig az otthoni ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a májas hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
    Részletek
  • Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és 31% sertésmájat tartalmaz, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Ha akarjuk kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fogyasztói kiszerelése alkalmassá teszi, hogy egy étkezésre elfogyasszuk. Töltősúly: 150 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
    Részletek
  • E turista felvágottból készített szendvics elkésztése egy összetevővel kevesebb hozzávalót kíván a háziasszonyoktól. Ugyanis a sajt szeletet mi kockázott sajt formájában beleépítettük a húsos mozaikba. Legfeljebb a zöldpaprikát nem szabad kihagyni a tízóraiból. Ezt a termékünket kétféle méretben gyártjuk van egy kisebb fél kilós kiszerelés ezt „fogd és vidd haza egyben” daraboknak is nevezzük. Aztán van a boltban „szeletelgetős” változata is amely tömege ennek majd a duplája. A főzés után még adunk a végleges aroma miatt és a tartósság megnövelése érdekében egy füstölést. Majd két út áll a mi sajtos turistánk előtt, hogy a fogyasztókhoz kerüljön. Egy része kap még egy műanyag köntöst vákuum csomagolás formájában, a másik rész pedig szabadlevegőn várakozik míg a fogyasztók táskájában landol.   Súly: kb. 1000 g/pár Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • Snack kolbász (mini/hosszú)

    Értékelés: 5.00 / 5
    Ezek a termékek a kolbászcsaládunk Brüsszeli csipkéi. Méretüknél fogva (8mm x 3cm ill. 8mm x 13cm-esek) sokkal finomabb megmunkálást igényelnek, mint a termetesebb rokonaik. A szemcseméret is apróbb és az alapanyagot külön válogatjuk a számukra. Csak a fűszerezés és a füstölés a régi… A hosszabb fajta még külön díszcsomagolást és így egy új fantázianevet is kivívott magának amikor „Szivarszaláminak” hívatja magát. Az elegáns megjelenés és az új köntös méltán predesztinálja erre. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Semmi különleges, csak egyszerűen kiváló! Sertés apróhús, só, bors, fokhagyma, köménypor csemege-és csípős paprika: csak az arányokban van a rejtély! Fogyaszthatósági idő: 5 nap
    Részletek
  • Ő a legújabb kolbászfélénk és vevői kérésekre került fel a palettára. A lókolbászhoz hasonlóan sötétebb megjelenésű, a végleges ízharmóniát néhány csipetnyi fűszerkülönlegesség hozzáadásával alakítottuk ki. A méretei csemege méretek, a füstön a „vad természetéből” fakadóan (csírátlanítás miatt) többet lógatjuk, mint a többi kolbászunkat. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek