
-
Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és 31% sertésmájat tartalmaz, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Ha akarjuk kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fogyasztói kiszerelése alkalmassá teszi, hogy egy étkezésre elfogyasszuk. Töltősúly: 150 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
-
Ő a legújabb kolbászfélénk és vevői kérésekre került fel a palettára. A lókolbászhoz hasonlóan sötétebb megjelenésű, a végleges ízharmóniát néhány csipetnyi fűszerkülönlegesség hozzáadásával alakítottuk ki. A méretei csemege méretek, a füstön a „vad természetéből” fakadóan (csírátlanítás miatt) többet lógatjuk, mint a többi kolbászunkat. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar alap fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül különleges, füstölhető vászonszövetbe töltve. Préselés után bükkfa füsttel tartósítjuk, és adjuk meg a végső zamatát, ízét. Szigetköziesen csemege paprikával adjuk meg a gusztusos nyálcsordító színét! Igény szerint darabolva, vákuumfóliában kínáljuk! Fogyaszthatósági idő: 7 nap Vákuumtasakban: 14 nap
-
Mérete és pontos porciózhatósága miatt (45mmx 45cm) emészthető bélbe töltött helyi jellegű kolbászmassza. A zászlóshajóink képzeletbeli árbóca is lehetne. Elvárja a gondos és hosszas odafigyelést az érlelőmestertől, de ezt busásan meghálálja a remek végtermékkel. Ajándék gyanánt pedig díszdobozban csomagolva örvendeztetheti meg a szerencsés ünnepeltet! Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül. Szigetköziesen egy kis csemege paprikával adjuk meg a végső színét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
-
Ezek a termékek a kolbászcsaládunk Brüsszeli csipkéi. Méretüknél fogva (8mm x 3cm ill. 8mm x 13cm-esek) sokkal finomabb megmunkálást igényelnek, mint a termetesebb rokonaik. A szemcseméret is apróbb és az alapanyagot külön válogatjuk a számukra. Csak a fűszerezés és a füstölés a régi… A hosszabb fajta még külön díszcsomagolást és így egy új fantázianevet is kivívott magának amikor „Szivarszaláminak” hívatja magát. Az elegáns megjelenés és az új köntös méltán predesztinálja erre. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
-
A hurkák talán a legnagyobb változatosságot mutató termékek a hentesárukon belül. A hurkák két klasszikus, nem állati alapanyag összetevőben, az országban régiónként, két külön csoportba sorolhatók. Nevezetesen a zsúrkenyeres és rizses hurkára. Szűkebb hazánkban Szigetközben elterjedt a rizses-zsúrkenyeres változat, amelyet mi is gyártunk a Darnó-Húsnál. Így mind a két tábor rajongóit meg tudjuk szólítani a termékünkkel. Az otthoni étkezésre elkészített májas hurkában minden alapanyag a fűszereken kívül, háromszor hőkezelt. A „disznóságok” és a rizs (a zsúrkenyérnél pedig sütött) előfőzött állapotban kerülnek sertés vékonybélbe, majd a töltés után főzésére. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után 2 fő tele hassal, jóllakottan állhat fel a konyhaasztal mellől. A harmadik hőkezelést pedig az otthoni ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a májas hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
-
A másik nagy csoportosíthatósága a hurkaféléknek a májas vagy véres termék. Nagyon hasonlít alapjaiban a májas hurka elkészítéséhez, azért néhány összetevő különbségét meg kell említeni. Abálé (főzővíz) helyett nyers sertésvért öntünk az előre elkészített hurka masszába. A vér speciális ízhatása miatt természetesen másképp kell a fűszerek mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát is adagolni. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után, 2 fő a jóllakottság érzésével állhat fel a konyhaasztal mellől. A hőkezelésre, főzésre különösen nagy figyelmet kell szentelnünk, a hozzáadott nyers vér miatt. A második teljes hőkezelést otthon ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a véres hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
-
Semmi különleges, csak egyszerűen kiváló! Sertés apróhús, só, bors, fokhagyma, köménypor csemege-és csípős paprika: csak az arányokban van a rejtély! Fogyaszthatósági idő: 5 nap
-
Sikeres újdonság a termékpalettánkon. A „kövesztett” azaz csak „roszogós” állagúra előfőzött tokaszalonnát belekockázzuk egy markánsan fűszeres, paprikás húsos pépbe. Ebbe a sötét háttérbe ágyazódnak, szinte világítanak a fehér szalonna kockák és teszik esztétikailag is tetszetőssé, különlegessé a terméket. A formáját karika alakra töltve nyeri el. Hőkezelés után természetesen itt sem maradhat el a kolbászainkra jellemző természetes bükkfa füsttel való illat és íz aroma kialakítása. Súly: kb. 600-700 g/db Fogyaszthatósági idő: 35 nap