• Sötét kissé száraz állagát annak köszönheti, hogy vágó- és koca sertéshúsból készül (kb. 25 cm hosszú párokban), amely mint tudjuk, a híres Pick szalámi alapanyaga is. Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) és semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Kb. 40 cm hosszú párokban készül hízósertésből, kissé világosabb és szaftosabb, mint a csemege házi kolbászunk. Egyedi ízét a hagyományos magyar alap fűszereken túl, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) sok teszt kóstoltatás során meghatározott mennyiségű chili paprika kiegészítésnek köszönheti. Semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nem lelhető fel benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • Igazi böllér termék. Sertésnyelv, sertésfej és sertésszív kockázva, hagyományos magyar fűszerekkel ízesítve és saját főzőlevével (abálé) felöntve készül. Szigetköziesen egy kis csemege paprikával adjuk meg a végső színét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • Itt a gépsonka szót kiemelhetjük és bátran használhatjuk, mert az minőséget jelent. 30%-nál kevesebb hozzáadott vizet tartalmaz, amely a mai “sonkák” között ritkaságnak számít, a sokszor 100-200% vizet tartalmazó sonkák mellett. Fűszerezés csak nagyon enyhén és kevés fajtával, hogy érződjön a sonka természetes íze. Persze így nem lehet 700 Ft-os bolti áron megvenni, mert válogatott kizárólag ín- és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezért az állaga és színe egyenletes. Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 50 nap
    Részletek
  • Kb. 40 cm hosszú párokban készül hízósertésből, kissé világosabb és szaftosabb, mint a csemege házi kolbászunk. Ízharmóniáját a hagyományos magyar alap fűszereknek köszönheti, (só, bors, paprika, fokhagyma, kömény) és semmi érlelésgyorsító, vagy stabilizáló adalékanyag nincs benne. Füstölőben tartósítjuk és ízesítjük, majd a szárítókamrában történő utóérlelést követően lesz kész a termék. Fogyaszthatósági idő: 60 nap
    Részletek
  • A termék gyártása a „szokásos” májas elkészítésétől jelentős mértékben különbözik, mégpedig azzal, hogy itt két hőkezelési módot alkalmazunk a technológiai folyamat során, a sütést és a főzést. Ugyanis a kacsamáj egy részét – amely darabokra vágva a betétbe kerül – elősütjük (némi ízesítéssel). Sertésmáj helyett a”krémes” fázis is kacsamájból van! Így a dupla kacsamáj adagnak köszönhetően érjük el a legendás Darnói májasok hagyományosan magas májtartalmát. Ahogy régen itt faluhelyen a nagymamáink a kacsazsíros kenyérhez való zsírba belemetélték a sült májdarabkákat, úgy készítjük el mi is ezt az igazi ínyencséget, amely kenyérre, zsemlére kenve, gyermeknek, felnőttnek igazi különleges csemege. Töltősúly: 125 g/db Fogyaszthatósági idő: 30 nap
    Részletek
  • Markáns fűszerezést kedvelő fogyasztóknak ajánlott, darabos szerkezetű és magas májtartalmú, amely egyértelműen érezhető is fogyasztáskor. Különlegességét még tetőzi, hogy marha vékonybélben töltve, bükkfa füsttel nemcsak tartósabbá tesszük, hanem a végső zamatát, ízét is kialakítjuk. Ha akarjuk, kenyérre is lehet kenni, de hűtőből kivéve karikázhatjuk is, és hidegtálak csemegéjévé válhat. Fontos, hogy a karikákról a marhabelet ne felejtsük el lehúzni! Súly: 300 g/db Fogyaszthatósági idő (vákuumtasak): 28 nap
    Részletek
  • Egy picit hosszabb mint az átlagos turista felvágott. Egy picit hasonlít külsőleg az egyik magyar Hungarikumhoz, a világhíres téli szalámihoz. Egy picit ízében is hasonlít egy nem kifejezetten fűszernövénynek, a bórókának köszönhetően az imént említett hentes remekhez. A főzés után még adunk a végleges aroma miatt és a tartósság megnövelése érdekében egy füstölést.   Súly: lédig kb. 900 g Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek
  • A másik nagy csoportosíthatósága a hurkaféléknek a májas vagy véres termék. Nagyon hasonlít alapjaiban a májas hurka elkészítéséhez, azért néhány összetevő különbségét meg kell említeni. Abálé (főzővíz) helyett nyers sertésvért öntünk az előre elkészített hurka masszába. A vér speciális ízhatása miatt természetesen  másképp kell a fűszerek mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát is adagolni. A porciók a pározással úgy vannak kialakítva, hogy a termékcsalád 1-1-1 szálját megsütve, elfogyasztás után, 2 fő a jóllakottság érzésével állhat fel a konyhaasztal mellől. A hőkezelésre, főzésre különösen nagy figyelmet kell szentelnünk, a hozzáadott  nyers vér miatt. A második teljes hőkezelést otthon ropogósra sütéskor kapja meg a termék. Ekkorra már teljesen összeérnek a fűszerek és így nyeri el a véres hurka végleges ízét és formáját. Fogyaszthatósági idő: 7 nap
    Részletek
  • Kizárólag ín-, és hártyátlanított sertéscomb húsrészeket tartalmaz, ezen kívül ipari szalonnát. Ezért, az állaga egyenletes, homogén, és a hagyományos alapfűszerezés adja az „egyszerűen csak finom” ízét! Töltősúly: kb. 2 kg/rúd Fogyaszthatósági idő: 35 nap
    Részletek